Anna Kass on MK-Law:n uusi Counsel

Anna Kass on MK-Law:n uusi Counsel

Anna Kass (varatuomari, OTK, KTM) on nimitetty Asianajotoimisto MK Law:n Counseliksi 16.11.2020 alkaen.

Anna tuo toimistoomme laajan osaamisen erityisesti työoikeuteen ja yritysjärjestelyihin liittyvissä kysymyksissä. Annalla on yli 10 vuoden työkokemus muun muassa Fondialta, PricewaterhouseCoopers Oy:ltä ja Widman & Hannes Snellmanilta.

Viimeiset kuusi vuotta Anna on asunut Tanskassa, luennoinut Kööpenhaminan yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa kilpailuoikeudesta ja työstänyt väitöskirjaansa. Anna on auskultoinut varatuomariksi, oikeustieteellisten opintojen lisäksi hänellä on tutkinto myös kauppatieteissä. Annan työotetta leimaa kiinnostus ja ymmärrys asiakkaan liiketoimintaan, ja siksi Anna olikin luonteva valinta toimistomme uudeksi kollegaksemme.

Juridiikka palvelee asiakkaan liiketoimintaa

Asiakkaan liiketoiminnan ymmärrys on ollut toimistomme dna:ssa sen perustamisesta lähtien. Saamme asiakkailtamme usein kiitosta, että ymmärrämme ettei juridiikka ole asiakkaan näkökulmasta ensisijaista, vaan olennaista on, miten se palvelee liiketoiminnan kehittämistä tai siihen liittyviä ajankohtaisia ongelmia.

Yksinkertaista, mutta ei aina itsestään selvää toimialallamme. Toisinaan asiakkaat kokevat, että juristit tekevät asiat liian pikkutarkasti, juridiikka menee asiakkaan tarpeen edelle. Asiakasta kuuntelemalla ja hänen liiketoimintaansa ymmärtämällä on kyettävä löytämään asiakkaalle oikea taso. Juridisesti asioiden täytyy tietenkin olla niin kuin pitää, mutta asiakkaan näköisesti.

Rakastan ratkoa käytännönläheisiä ongelmia, siksi päädyin yritysjuristiksi. Juridiikka on myös viestintää, juristien täytyy pystyä puhumaan asiakkaan kieltä. Täytyy osata kysyä asiakkaalta oikeat kysymykset ja kuunnella. Koska yritysasiakkaat ymmärtävät numeroita, asianajajan täytyy osata kääntää juridiset perustelut euroiksi asiakkaan liiketoiminnassa. Juridiikka on ennen kaikkea ihmisala, yritysjuridiikassakin pääroolissa ovat ihmiset. Odotan innolla uusia kohtaamisia, Anna Kass kuvaa tunnelmia uudessa roolissaan.

Tervetuloa tiimiin Anna!